Get Adobe Flash player

Tečajevi jezika

Španski jezik

plaza-de-espana-sevilleŠpanski jezik zajedno sa francuskim, italijanskim, portugalskim i rumunskim pripada grupi romanskih jezika. Isprva kao dijalekt Kastilja la Manče, sedišta španskih kraljeva, vrlo brzo se nametnuo čitavoj teritoriji kraljevine, postavši zvanični jezik. I u samom imenu je sačuvan trag porekla, budući da se drugačije naziva kastiljanskim (castellano).

Španski ili kastiljanski jezik je danas treći jezik u svetu po broju izvornih govornika (govori ga više od 450 miliona ljudi). Zvanični je jezik u dvadeseti i jednoj zemlji. Posle engleskog jezika španski jezik je drugi najznačajniji jezik u međunarodnoj komunikaciji.

Kao posledica velikih kolonijalnih osvajanja proteklih vekova španski jezik se, sem u Španiji, govori na još tri kontinenta: u Africi (Ekvatorijana Gvineja), Aziji (Filipini), kao i čitavoj Južnoj i Srednjoj Americi. Takođe je zastupljen kao maternji jezik velikog broja stanovnika Sjedinjenih Američkih Država.

Često se kaže da se španski jako lako uči. Poznat je po svojoj fluidnosti i zvučnosti. Španski alfabet broji 29 znakova a pravila čitanja i izgovora lako se usvajaju, pogotovo za osobe sa našeg govornog područja.

Jedan jezik oslikava dušu naroda koji se njime služi. I zaista, u španskom jeziku možemo prepoznati osobenosti hispano naroda: toplinu, srdačnost, neposrednost, vatrenost...

Učeći jezik upoznaćete se sa hispano kulturom, koja u određenim domenima predstavlja sam vrh svetske kulture, od slikarstva (Pikaso, Velaskes, Goja, Dali...), književnosti (Servantes, Markes, Kortasar, Borhes), arhitekture (Gaudi...), preko filma (Almodovar, Luna, Bardem, Banderas...) do raznovrsne muzike (De Lusija, Pjacola, marijači, Iglesijas, Šakira...), plesa (tango, salsa...) i fudbala (Di Stefano, Maradona, najveći evropski derbi Real - Barselona...).
 

Engleski jezik

 

Playschool - predškolski tečajevi


Ovi tečajevi su osmišljeni za prvi kontakt dece sa engeskim jezikom uzrasta 5-7 godina. U prijateljskoj atmosferi kroz rad i igru, deca su motivisana da zavole engleski jezik.
Deca usvajaju osnovne strukture i vokabular primeren njihovom uzrastu kroz raznovrsne komunikativne aktivnosti a posebna pažnja se poklanja izgovoru i intonaciji još od samog početka. Ovaj program uvodi čitanje kratkih, jednosložnih reči, ali se intezivno vežba fina motorika ruke i na taj način se pripremaju za pisanje. Tečaj traje tokom cele školske godine dinamikom 2 puta 60 minuta nedeljno, sa ukupnim fondom 64 časova.

Opširnije...

 

Nemački jezik

germany1smallCentar za učenje stranih jezika "Lingua Academy" organizuje tečaj nemačkog jezika. Uz savremene udžbenike: Huber, Tangram, Themen Aktuel i iskusne profesore možete naučiti jedan od najpopularnijih jezika u svetu i da saznate više o društvu i kulturi Nemačke. 38% svih Evropljana tvrdi da mogu da se sporazumevaju na nemačkom i to je drugi jezik po zastupljenosti na Internetu.

Opširnije...

 

Italijanski jezik

italy1small

Italijanski jezik je jedan od najpopularnijih svetskih jezika. Njime se služi oko 120 miliona ljudi od čega čak 52% nisu italijani. Na časovima italijanskog jezika u Centru za učenje stranih jezika "Lingua Academy" uspećete da za kratko vreme progovorite jedan od najlepših jezika na svetu. Uz moderne udžbenike (Espresso, Un Giorno in Italia) i audio-vizuelna sredstva obrađuju se teme iz svakodnevnog života i uči o italijanskoj hrani, muzici, modi, umetnosti, itd.

Opširnije...

 

Francuski jezik

france1

Francuski jezik ili "jezik diplomatije" je jezik koji je više nego potreban i van granica Francuske.  To je jedanaesti jezik u svetu po brojnosti govornika. Način rada je usmeren ka brzom i efikasnom sticanju aktivnog znanja francuskog jezika. Uz moderne udžbenike (Taxi i Forum) i audio-vizuelna sredstva obrađuju se teme iz svakodnevnog života i uči o francuskoj kulturi, muzici, hrani ...

Opširnije...

 
Još članaka...