Get Adobe Flash player

Medjunarodni ispiti


 

icons-5in1Kembridž ispiti iz engleskog jezika obuhvataju razne vrste sertifikata i diploma, i koncipirani su tako da izlaze u susret potrebama polaznika svih nivoa znanja.
Prvi Kembridž ispiti iz engleskog jezika održani su 1913. godine. Ovaj program je prvi put uveden u Srbiju i Crnu Goru 1991. godine. Od tada se više od 15.000 kandidata prijavilo za polaganje ovih ispita.

 

 

Opširnije...

 

 

icons-ieltsAko planirate da studirate ili živite u inostranstvu, onda je IELTS pravi ispit za vas. IELTS je ispit za one koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete da komunicirate sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspešno koristite sve četiri jezičke veštine: razumevanje, čitanje, pisanje i govor.

Opširnije...

 

 

icons-greGRE je neophodno položiti da biste se upisali na postdiplomske studije većine američkih koledža i univerziteta (osnovne studije). Na ispitu se ocenjuju analitičko pisanje,  jezičke i matematičke sposobnosti koje nisu vezane samo za jednu oblast studija. Svaka institucija odlučuje koliko broj poena sa ovog testa je potreban da biste se upisali na studije, pogotovo što npr. matematika nije od istog značaja za studije sociologije i fizike.

Opširnije...

 

 

icons-yle

Testovi engleskog jezika za decu najmlađeg uzrasta posebno su osmišljeni za decu između sedam i dvanaest godina. Zasnivaju se na aktivnostima i upotrebi jezika poznatim deci širom sveta. Postoje tri nivoa ovih testova - Starters, Movers i Flyers - i svako ko prođe test dobija nagradu.

 

 

Opširnije...

 

 

icons-becDanas je dobro znanje engleskog potrebnije više nego ikada kako biste uspeli u međunarodnom biznisu i trgovini. Ukoliko imate pravo znanje jezika onda ste u prednosti na tržištu poslova i imate veću fleksibilnost ako želite da radite u inostranstvu. Međunarodno priznati poslovni sertifikati vam mogu pomoći da pokažete poslodavcu da vaše znanje jezika odgovara svetskom standardu i da ga možete upotrebiti u stručnom kontekstu.

Opširnije...

 

 

icons-toeflTOEFL utvrđuje nivo znanja engleskog jezika ljudi kojima ovo nije maternji jezik. Veliki broj stranih univerziteta na kojima se nastava sluša na engleskom zahteva da kandidati imaju određeni broj bodova na ovom testu (svaka institucija sama određuje koliko bodova je minimum za primanje kandidata). Takođe, TOEFL je široko zahtevan i pri dobijanju stipendija i generalno kao dokaz poznavanja engleskog jezika.

 

Opširnije...