IELTS

icons-ieltsAko planirate da studirate ili živite u inostranstvu, onda je IELTS pravi ispit za vas. IELTS je ispit za one koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete da komunicirate sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspešno koristite sve četiri jezičke veštine: razumevanje, čitanje, pisanje i govor.

IELTS je vodeći ispit engleskog jezika i svake godine ga polaže preko milion ljudi.

IZABERITE VERZIJU ISPITA

IELTS ima dva modula, tj. dve verzije ispita:

Akademska verzija

(The Academic Module) je za one koji žele da studiranju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrđuje da li je kandidat spreman da prati nastavu na osnovnim ili postdiplomskim studijama na engleskom jeziku. Skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim državama i drugim zemljama zahtevaju od studenata koji dolaze iz drugih zemalja, uključujući I Srbiju, da poseduju IELTS sertifikat – akademski modul.

Opšta verzija

(The General Training Module) je namenjen studentima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i u svrhe imigracije u druge zemlje gde je engleski maternji jezik.


IELTS JE DOSTUPAN

Za IELTS se možete brzo prijaviti – ispit se održava dva puta mesečno u Beogradu tokom cele godine. Pogledajte datume i cene za polaganje ovog ispita.

Rezultati su dostupni 13 dana nakon polaganja i možete ih pogledati na Internetu, a istog dana sertifikate šaljemo poštom onim kandidatima koji žive van Beograda, dok oni iz prestonice mogu da ih preuzmu u našoj kancelariji.


PRIZNAT ŠIROM SVETA

IELTS je ispit koji je priznat širom sveta i kome se veruje. Prihvataju ga obrazovne institucije u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, SAD-u, u Evropi i ostalim zemljama gde je potrebno dokazati znanje engleskog jezika. Veliki broj organizacija širom sveta prihvata IELTS sertifikat za najrazličitije namene, kao što su imigracija, zapošljavanje, stručno prijavljivanje i učešće u programima obuke.

Na Internetu možete pogledati

Global Recognition System, www.ielts.org/institutions/global_recognition interaktivnu bazu gde pretražujete širom sveta sve one institucije, obrazovne ustanove, stručna tela, kompanije, vladine agencije koje priznaju i zahtevaju IELTS ispit.

preuzeto sa sajta www.britishcouncil.rs