O nama

 

books

Centar za učenje stranih jezika "Lingua Academy" se nalazi u strogom centru grada Leskovca i poseduje savremeno opremljene i klimatizovane učionice. Osnovna delatnost centra za učenje stranih jezika "Lingua Academy" je izvođenje visokostručne nastave stranih jezika za decu i odrasle prema najsavremenijim evropskim standardima (Common European Framework of Reference, Council of Europe, Strasbourg 2001). Svi profesori u školi su fakultetski obrazovani i članovi stručnih udruženja. Kroz profesorsko usavršavanje, razne seminare i radionice se trude da obezbede visoki standard u nastavi jezika.
Nastava je bazirana na komunikativnom pristupu koji polaznike tečajeva usmerava da sva svoja znanja koriste pre svega pri usmenom izražavanju. Ipak, da bi nastava stranog jezika bila potpuna, nužno je razvijanje i ostalih jezičkih kompetencija: čitanja, pisanja, razumevanja.
Nastava u školi je organizovana u malim grupama (od 6-10 polaznika). Svi polaznici se redovno prate od strane profesora koji ih vodi, kako uz redovne tako i uz vanredne provere znanja i konsultacije.
Po završetku tečaja svi polaznici polažu završni ispit i ostvaruju pravo na zvanični sertifikat o pohađanju tečaja.